Articole

SFÂRȘITUL LUI E ÎNCEPUTUL MEU, Pastor Ovidiu Drăgan

SFÂRȘITUL LUI E ÎNCEPUTUL MEU

Zilele acestea mai mult ca de obicei ne-am gândit la ultimele zile pe care le-a trăit Domnul Isus pe pământ înainte de Învierea Sa. Sunt memorabile ultimele Lui cuvin [1] te, evenimente și experiențele cu ultimele persoane cu care s-a întâlnit. Toate aceste experiențe sunt lecții uimitoare prin care Domnul ne-a vorbit și ne-a cercetat de multe ori. Prin toate câte a trecut și a îndurat, ne-a dovedit că a venit pentru noi și de dragul nostru. Toate aceste lucruri ne aduc aminte de dragostea Lui enormă pentru noi. Pentru că ne-a iubit, ne-a iubit până la capăt, ne aduce aminte Ioan. Și-a dat viața ca preț de răscumpărare pentru fie [1] care din noi. E un sentiment aparte să știi că ești iubit, așa-i? Să prețuim dragostea Lui și să ținem minte cuvintele Lui. Dacă pentru El au fost ultimele zile de trăit, ultimele evenimente, ultimele persoane cu care a interacționat, ultimele cuvinte, ultima suflare … toate acestea pentru ca tu și eu să avem împreună primele… primele răspunsuri, primele soluții, primele binecuvântări și primele decizii.

Da, sfârșitul Lui înseamnă începutul meu! El a sfârșit ca eu să pot avea un început în viața de credință, un început în iertare și mai ales un început în slujire. Sfârșitul Lui a însemnat sfârșitul păcatului și a legii, dar și a morții. Asta ne oferă un început în har și o viață nouă, în Duhul lui Dumnezeu. Cât de semnificativă este această înnoire prin jertfa răscumpărătoare. Tot ce a făcut păcatul este acum șters și înnoit. Cât de recunoscători ar trebui să fim pentru că putem avea parte de un început în felul acesta!

Începe acum! Începe prin a mărturisi și a te pocăi de păcatele tale. Cele cunoscute și cele ascunse. Apoi continuă prin a-L căuta în fiecare zi și a citi neobosit despre lucrările Lui. Așa vei fi încurajat, vei crește și te vei maturiza în credință. Începutul tău clar va marca și începutul slujirii tale. Nu poți să îl cunoști și să citești despre El, să te rogi și să nu faci nimic. Dacă ai început de mult … vezi unde ești. Poate că trebuie să reiei anumite lucruri, să te asiguri că tot ce ai început vei duce la bun sfârșit. Așa cum a făcut și El. Și haideți să spunem și altora despre sfârșitul Lui, poate fi un început pentru alții.

Pastor Ovidiu Drăgan