Articole

MESAJUL ZĂPEZII, Păstor Vasi Duma

MESAJUL ZĂPEZII

Nu știu cum sunt alții, dar eu, pe măsură ce trec anii vieții mele, constat că mă bucur din ce în ce mai mult de peisaje, de culori, de oameni și, bineînțeles, de zăpadă! Iată ce mai gândesc în inima mea despre…zăpadă.

Zăpada vine de “sus”. Acest fapt trimite la un spațiu, nu meteorologic, ci metafizic. Sus-ul nostru este lumea de sus, este orizontul spre care privim, este speranța noastră, e frumusețea pământu[1]lui răsturnat. De “sus” venim cu toții și tot spre “sus” ne îndreptăm. Se pare că acest “sus” este foarte bogat, foarte generos din moment ce toate ne vin de acolo, dar oare inima mea este îndreptată spre acest “sus”, nu cumva, prinzând rădăcini am devenit prea de “jos”. Mă rog Domnului în aceste zile să ne dea din nou perspectiva cerului, a acestui “sus” inepuizabil în har, milă și dragoste. Capul sus!

Zăpada este albă. Albul este cu[1]loarea (?) cerului, este ideea purității, a cu[1]răției, a imaculării sufletelor noastre. Care este culoare sufletului tău? De ce diluăm albul cerului prin gri-ul pământului, prin îngrijorări excesive, prin ură și neiertare. Fii alb! Spune Domnul prin acest element al naturii. Zăpada este ca dragostea din 1 Corinteni 13, acoperă totul. Fii și tu ca zăpadă, alb de intenția de a acoperii defec[1]tele și minusurile altora, nu fi mereu cu plivitul neghinei, corectează prin dragoste. Fii alb

Zăpada…se topește în contact cu căldura soarelui. Nu ține mult. O lecție despre efemeritatea bucuriilor noastre. Bu[1]cură-te de tot ce ai și ești, de tot ce poți să faci, chiar dacă nu este atât de esențial, dar fii împlinit. Zăpada nu ține mult, nici tu nu o să reziști mult pe această planetă…ne to[1]pim în curând. Trăiește Clipa! Cu Domnul!

Zăpada e necesară pământului, esteticii, recoltei. Este o providență ce explică și însemnătatea vieții tale. Nu ești un nimic fără scop, fără direcție. Biserica are nevoie de tine, lumea, prietenii, ești un angrenat în mașina vieții, o piesă utilă în ciuda statisticilor. Tu ai un rol. Plane[1]ta trebuie să fie binecuvântată de tine prin mersul tău, prin zâmbetul tău, prin implicarea ta, prin caracterul tău bun, prin credincioșia ta. Ești util!

Nu vrem o apocalipsă de zăpadă, dar vrem să semănăm ei prin puritate! Amin!

Păstor Vasi Duma