Articole

2021 UN AN MAI BUN? Păstor Andrei Mirăuțe

2021 UN AN MAI BUN?

La fiecare trecere dintre ani, noi ne facem planuri. Probabil nimeni nu a prevăzut atunci când ne aflam la sfârșitul anului 2019 că anul următor va fi așa cum a fost. Niciun plan al nostru nu prevedea stare de urgență, pandemie, coronavirus, mască și alte elemente conexe, care ne-au dat toată viața peste cap. Am sperat că va fi un an mai bun, dar iată că Dumnezeu ne-a rezervat ceva ieșit din tiparele planurilor noastre.

Anul 2020 a scos în evidență slăbiciunile omenirii: am crezut că știm mai multe, dar ne-am dat seama că știm atât de puțin; am crezut că având o medicină atât de avansată nu ne mai ia nimic prin surprindere, dar iată că ne-am înșelat; am crezut că tehnologia ne ajută, dar ne-a transformat poate în ceea ce nu doream să fim; am crezut că informațiile ne ajută, dar nu cred că a fost un an mai plin de confuzie pentru om decât anul 2020; am crezut că putem discerne adevărul, dar adevărul n-a fost niciodată mai greu de priceput; am crezut că va fi un an plin de viață și realizări, dar n-a fost vreun an mai anost și lipsit de veselie; am crezut că suntem mai uniți, dar am devenit tot mai divizați; am crezut...

Adevărul este că am devenit mai iritați, mai critici, mai lipsiți de răbdare și aici nu mă refer față de autorități, ci poate și față de familie și prieteni; am devenit mai dependenți de tehnologie ca niciodată; poate că am ajuns să ne denunțăm frații și să ne dezicem de cei ce au păreri diferite de ale noastre. În anul 2020, Dumnezeu ne-a scos înainte afirmația lui Ieremia 17:9: Inima este nespus de înșelătoare și deznădăjduit de rea.

Da, inima noastră este din cale afară de păcătoasă. Zilele vieții noastre s-au scurtat dramatic; zilele unora s-au împuținat, dar mi se pare că tuturor ni s-au scurtat. Am slujit mai puțin, am muncit mai puțin și parcă fiecare zi a trecut fără să realizăm nimic. Poate că ne-am pierdut pacea și fericirea nu și-a găsit locul în vreo zi a acestui an, ca atunci când vrei să dormi și nu-ți găsești poziția de maxim confort.

Și totuși, ce să ne așteptăm pentru anul 2021? Să ne mai facem planuri? Să nădăjduim că va fi un an mai bun?

Puțin probabil că 2021 va fi un an mai bun. Pe măsură ce ne apropiem de punctul final al istoriei, Biblia ne spune că omenirea va deveni mai rea, iar pământul tot mai insuportabil de trăit. Dumnezeu ne spune, să știți că în zilele din urmă vor fi vremuri grele, căci oamenii...sunt acestea zilele din urmă? Noi nu știm dacă pământul acesta va mai ține cinci ani, zece sau o sută, însă știm că societatea noastră este tot mai îndreptată spre păcat, așa cum ne adeverește Biblia. Nu, anul 2021 nu va fi mai bun. Mă aștept să nu fie bun economic, social, politic și moral. Și atunci, ce să facem?

Îmi doresc ca în ciuda faptului că anul 2021 nu va fi mai bun, noi să fim mai buni! Și oare cum să fim mai buni decât în părtășie strânsă cu Cristos! Din naștere inima noastră este rea, dar Cristos ne-a dat o inimă nou, nu doar pentru a fi mai buni, ci așa cum zicea Ravi Zacharias, să fim vii din morți cum eram. În Evrei 12:24 Biblia spune: Urmăriți pacea cu toţi și sfinţirea, fără de care nimeni nu va vedea pe Domnul.

Chiar dacă lumea exterioară nu va fi mai bună, sper ca măcar noi, copiii lui Dumnezeu să fim mai sfinți, mai buni în omul dinăuntru, că până la urmă nu ei, ci El ne conduce viața și destinul!

Păstor Andrei Mirăuțe