Articole

Botez la Moroda, Florin Lucaci

Botez la Moroda

Duminică, 17 octombrie 2021, a fost o zi deosebită pentru Biserica Baptistă din Moroda. După o săptămână cu o vreme rece și ploioasă, ziua de duminică a fost una însorită. Aceasta a sporit într-un fel bucuria celor care am participat la un botez nou-testamental în biserica noastră.

Serviciul divin a avut loc în clădirea bisericii. După ora de rugăciune condusă de fratele Dani Motorca, a urmat un timp de laudă prin cântare adusă lui Dumnezeu. Oaspeții noștri au fost fratele violonist M. Bâc, grupul vocal de la Biserica Șega Arad împreună cu Neluțu Moț, și grupul tinerilor de la Seleuș.

Au participat frați și surori din mai multe localități, printre acestea amintim: Iermata, Seleuș, Ineu, Clit, Arad, Timișoara. Un scurt cuvânt a avut fratele Paul Hasas, liderul tinerilor din Seleuș. El a avut un însemnat aport la întoarcerea celor două tinere la Domnul: Ana Mihuț și Alexandra Bele, care L-au mărturisit în apa botezului pe Isus Cristos ca Mântuitor și Domn al lor. Al treilea candidat pentru botez a fost Emanuel Dudaș, un tânăr care a crescut și a activat de mic în orchestra de viori a bisericii din Moroda, alături de Ana și Alexandra și, evident împreună cu mulți alți tineri ai acestei biserici - orchestră condusă de fratele Ghiță Motorca.

Cuvântul lui Dumnezeu a fost predicat de Florin Lucaci și de Narcis Vlașin. Botezul a fost oficiat de pastorul Narcis Vlașin. După oficierea botezului afară în curte, s-a intrat din nou în clădirea bisericii unde a urmat punerea mâinilor și Cina Domnului. În timp ce le urăm un bun venit în sânul bisericii celor trei care au pășit de curând în apa botezului, suntem conștienți de marea responsabilitate ce o avem în creșterea lor spirituală. Domnul să fie desfătarea noastră a tuturor.

Florin Lucaci