Articole

PERSPECTIVE POST-PANDEMIE, Pastor Ion Damian

PERSPECTIVE POST-PANDEMIE

,,Iata, Dumnezeul acesta este Dumnezeul nostru in veci de veci;

El va fi calauza noastra pana la moarte.” Psalmul 48:14

Desi cunoasteam aceste adevaruri, in perioada pandemiei am avut ocazia sa constientizam cat de trecatori suntem pe acest pamant, sa ne cercetam cu privire la trairea noastra in voia lui Dumnezeu, sa traim momente deosebite in relatia noastra intima cu Dumnezeu, sa ne rugam mai mult, sa suferim, sa iubim si sa slujim mai mult.

Afirmatia ,,Viata societatii dupa pandemie va fi alta decat viata societatii inainte de pandemie” intelegand aici ca se are in vedere efectuarea unor schimbari de fond, poate duce la afirmatia ,,viata Bisericii dupa pandemie va fi alta decat viata Bisericii inainte de pandemie” cu referinta la a schimba ceva in fond? Raspunsul Biblic este categoric nu. Coloseni 1:18 ,,El este Capul trupului, al Bisericii. El este Inceputul, Cel intai nascut dintre cei morti, pentru ca in toate lucrurile sa aiba intaietatea.” Efeseni 5:24A ,,Biserica este supusa lui Hristos,” Efeseni 2:19-20 ,,Asadar, voi nu mai sunteti nici straini, nici oaspeti ai casei, ci sunteti impreuna cetateni cu sfintii, oameni din casa lui Dumnezeu, fiind ziditi pe temelia apostolilor si prorocilor, piatra din capul unghiului fiind Isus Hristos.”

  • Perspective sociale post-pandemie

Se vorbeste in aceste zile despre o apropiere intr-un viitor oarecare de finalul pandemiei, ca trebuie facute pregatiri pentru ceea ce urmeaza, ca lucrurile vor fi diferite, ca va fi o schimbare a societatii. Un astfel de mesaj poate fi interpretat in multe feluri.

Cetatenii sunt atenti astazi la discutiile publice, la mesajele comunicate prin mass-media despre: ridicarea restrictiilor, reluarea activitatilor si, de fapt, reluarea vietii normale, viata normala avand ca reper viata traita inainte de pandemie.

  • Perspective spirituale post-pandemie

Iată câteva întrebări care generează analiză și concluzii, întrebări ale căror răspunsuri au fost o cercetare pentru noi în această perioadă.

- Care sunt lucrurile pe care nu le-am facut din cauza pandemiei si pentru care ne-am rugat, dar la care urmeaza sa revenim?

- Care sunt lucrurile pentru care ne pare rau ca nu le-am facut inainte de pandemie, dar pe care le vom implementa imediat ce pandemia inceteaza?

- Care sunt lucrurile pe care le-am dezvoltat in perioada pandemiei si pe care dorim sa le continuam?

- Asteptarea cetatenilor este sa revina la viata sociala de dinaintea de pandemie. Care sunt asteptarile credinciosilor pentru viata lor spirituala care urmeaza dupa aceasta pandemie?

In aceasta pandemie au fost regrete cu privire la timpul pierdut fara rod pentru Imparatia lui Dumnezeu inainte de pandemie, insa daca harul Domnului continua dupa pandemie credinciosul este gata sa foloseasca timpul pentru lucrarea lui Dumnezeu? Suferinta ne-a facut mai buni, mai iubitori si mai empatici implicandu-ne acolo unde este nevoie de noi? Aceasta perioada m-a apropiat de Dumnezeu si m-a determinat sa traiesc consacrat Lui?

Sunt lucruri si obiceiuri bune pe care le-am implementat in viata noastra in aceste zile de pandemie, precum timpul zilnic de rugaciune cu toti credinciosii din Biserica locala (chemarea la rugaciune zilnica, o unitatea in rugaciune pe care a dezvoltat-o fiecare Biserica), misiunea sociala si lista continua de la o Biserica locala la alta. Dragostea lui Dumnezeu ne entuziasmeaza, ne face plini de ravna pentru El si gata de o implicare ampla pentru Imparatia Sa in zilele care urmeaza. Iosua 24:15B ,,Cat despre mine, eu si casa mea vom sluji Domnului."

Pastor Ion Damian