Articole

PENSIONARE PĂSTOR DANIEL CRIȘAN, Păstor Emanuel Crișan

PENSIONARE PĂSTOR DANIEL CRIȘAN

Mulțumim totdeauna lui Dumnezeu pentru voi toți pe care vă pomenim necurmat în rugăciunile noastre; căci ne aducem aminte fără încetare, înaintea lui Dumnezeu, Tatăl nostru, de lucrarea credinței voastre, de osteneala dragostei voastre și de tăria nădejdii în Domnul nostru Isus Cristos! (1 Tesaloniceni 1:2-3)

În duminica din 10 octombrie 2021, în serviciul de închinare de dimineață, în Biserica Creștină Baptistă din Vinga, a avut loc celebrarea pensionării din slujirea pastorală a fratelui păstor Daniel Crișan. Acesta a primit decizia de pensionare în noiembrie 2019 la limită de vârstă, dar a asigurat păstorirea bisericii pe timpul pandemiei până în acest an, când a încredințat continuarea lucrării fratelui păstor Emanuel Crișan (fiul).

Fratele Daniel s-a născut la 23 aprilie 1959 într-o familie de credincioși baptiști din satul Slatina de Criș, județul Arad, și a fost botezat în anul 1978 în biserica baptistă din Sebiș, de către pastorul Petru Lascău. În perioada comunistă și după Revoluție, a urmat cursurile Biblical Education by Extension (BEE) și este absolvent al Institutului Teologic Baptist din București. La îndrumarea păstorului Pavel Chiu, fratele Daniel începe să slujească în Biserica Baptistă Șega Arad și în punctele de misiune ale acestei biserici (1982-1992), iar între anii 1992-1998, a slujit în Biserica Baptistă Golgota Arad, unde a fost ordinat de către păstorul Ovidiu Bulzan. În perioada 1993-2002 a păstorit biserica din Cladova, județul Arad, iar în anul 1996 a plantat Biserica Creștină Baptistă din satul Cruceni, județul Arad, și construiește clădirea bisericii – prima biserică evanghelică din localitate. În anul 1998 este ales păstor al Bisericii Creștine Baptiste Osana din Arad, pe care o păstorește timp de 14 ani, timp în care construiește clădirea bisericii. În cele din urmă, își încheie slujirea pastorală în Biserica Baptistă din Vinga, județul Arad - biserică pe care o păstorește în perioada 2004-2021.

Pe parcursul majorității anilor de păstorire, fratele Daniel Crișan a avut o slujire bivocațională, pentru care „facerea corturilor” a însemnat munca în operarea și programarea mașinilor cu comandă numerică, respectiv în domeniul construcțiilor. Înclinația spre activitatea practică, a muncii, și-a pus amprenta pe modul său de relaționare cu oamenii din jur și cu tinerii din biserică, cu care a petrecut mult timp și în afara slujbelor bisericești.

Mai presus de toate, în slujirea pastorală s-a remarcat prin preocuparea deosebită pentru ucenicizare; a atras tineri în echipa sa de misiune, pe care i-a îndrumat și i-a echipat ca lucrători; de altfel, dintre tinerii cu care dumnealui a lucrat, o bună parte se află în slujba predicării, în lucrarea misiune sau în pastorală. Fie Dumnezeu onorat prin slujirea fratelui și prin lucrarea pe care acesta o lasă în urma sa!

Păstor Emanuel Crișan