Articole

„Așa este legea și nu avem ce face...” Păstor Viorel Iuga

„Așa este legea și nu avem ce face...”

Aud expresia aceasta tot mai frecvent și, pentru mine, sună tare trist. Că legea este așa, înțeleg. O știu mai demult decât o știu alții. Că nu avem ce face, că nu putem face nimic, NU pot accepta. În primul rând, aș vrea să vă aduc aminte că, indiferent despre ce lege vorbim, în afara Cuvântului lui Dumnezeu, vorbim despre o lege făcută de oameni. Dacă au făcut-o oamenii, adică poporul, cetățenii țării, atunci tot ei ar tebui să se aplece cu atenție asupra ei și să vadă dacă este bună, dacă și-a atins scopul și dacă este aplicată corect. Dacă a fost făcută de niște persoane, fără acordul poporului sau fără ca poporul să știe exact ce cuprinde legea, atunci oamenii aceștia trebuie trași la răspundere și legea trebuie schimbată. Pentru că despre ei este vorba, trebuie să știm că din perspectiva Dătătorului vieții, copiii sunt ai Lui Dumnezeu, și ne sunt încredințați nouă pentru o perioadă de timp limitată. Aceasta înseamnă că, dacă vrem binecuvântare pentru ei, pentru noi și pentru societate, copiii trebuie crescuți cum decide Părintele ceresc. Dumnezeu nu a lăsat sistemul de autoritate pământesc să lupte împotriva principiilor Lui sau să restricționeze drepturile primite de la Creator. Prin decizie divină, Statul trebuie să vegheze la respectarea drepturilor tuturor cetățenilor, adică și ale copiiilor și ale părinților deopotrivă. 

În contextul în care Statul, indiferent din ce motive și prin ce mijloace decide să își depășească atribuțiunile, părinții trebuie să decidă:
1.     Dacă ascultă mai mult de Dumnezeu sau de Stat,
2.     Dacă legile statului ateist sunt mai bune ca cele oferite de Cel care ne iubește copiii,
3.     Dacă „blidul de linte” sau „bobul de aur” oferite de societate sunt mai importante decât binecuvântările promise de Dumnezeu,
4.     Dacă liniștea personală este mai importatnă decât liniștea tuturor,
5.     Dacă libertatea prezentă justifică jugul care poate fi pus pe umerii noștri mâine.

Să nu ne înșelăm: cine înghite cu ușurință și fără discernământ restricționările neconstituționale și nebiblice prezente, va trebui să le înghită și pe cele viitoare, numai că înghițirea lor va fi mult mai costisitoare.

Păstor Viorel Iuga